címke: recept | írta: Anticsné Sz. Andrea, mentor
hozzávalók: • 50 dkg háztartási darált keksz • 6 evőkanál kakaópor • 25 dkg margarin • 2 dl tej • 30 dkg kristálycukor • 1 rumaroma (inkább rum) • 1 tábla jó minőségű étcsokoládé • Ahogy közeledik a tél, narancshéjat, mazsolát is szoktam beletenni. |
elkészítés (kb. 10 perc): A margarint, a cukrot, a kakaót és a tejet összekeverem, és addig melegítem, amíg egyet forr.
Belekeverem a rumot (vagy az aromát), majd a kekszet.
Egy tepsit (a gáztepsinél kisebb méretűt) folpackkal kibélelek, és belenyomkodom a masszát.
A csokoládét olajjal felolvasztom, és a tetejére kenem. Némi hűtés után jól szeletelhető.
Örökbefogadó napon jól jöhet.
Belekeverem a rumot (vagy az aromát), majd a kekszet.
Egy tepsit (a gáztepsinél kisebb méretűt) folpackkal kibélelek, és belenyomkodom a masszát.
A csokoládét olajjal felolvasztom, és a tetejére kenem. Némi hűtés után jól szeletelhető.
Örökbefogadó napon jól jöhet.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése