2013. november 14., csütörtök

Érkezik a kutyahideg: Így téliesítsd az eblakot!

címke: beszámoló | írta: B. Dorina
Szép jó estét mindenkinek! Nehezen tudtam kitalálni, miről is írhatnék a mai napon, de végül ráakadtam egy szerintem igen hasznos videóra, aminek a tartalmát most röviden összefoglalnám.
Legnagyobb hasznát, most a friss gazdik veszik, de jó útmutatás ez minden gazdinak. Hamarosan itt a tél, és érkezik a kutyahideg. Segítsünk kedvenceinknek átvészelni ezt a nehéz időszakot, hogy ők se fázzanak!:)
  • Először is: Mi kell, hogy kutyánkat a kertben tarthassuk a téli hónapokon is? Fontos, hogy miden kutya fázik ha átázik a bundája. Tehát olyan kutyaházat kell neki biztosítani, ahol szárazon tudja tartani magát. 
  • Milyen is legyen ez a kutyaház? Egy kicsit legyen magasabban mint a talaj, hogy az állat nehezebben tudja bevinni a vizet, és a sarat olvadás, vagy eső esetén. Ha kell tegyük föl valamire, pl: egy raklapra. 
  • Mikor kell téliesíteni egy kutyaházat? Amikor olyan kutyánk van, amelynek a szőrzete igényli, hogy ki tudja fűteni. Persze vannak olyan kutyák, amelyek ezt a legnagyobb hidegekben sem igénylik.
  • Hogyan kell egy kutyaházat jól leszigetelni? Lehet bele hungarocellt is tenni, de ügyelnünk kell rá, hogy a kutya ne rághassa szét, és kívülről se tudjon semmi belefészkelni. Tehát fontos a megfelelő szigetelőanyag kiválasztása.
  • Fontos a kutyaház tájolása is, hogy minél kevesebb szél érje, és a bejáratot mindig fedjük le. Próbáljuk saját készítésű kutyaház esetén úgy befedni a bejáratot, hogy azt a kutya ne szedhesse le.
  • Nagyon fontos, hogy kényelmesen meg tudjon benne fordulni, és be is tudja fűteni. Ez a magasságára is érvényes.
Körülbelül ennyi lenne a lényeg, amit érdemes tudni a figyelmes gazdiknak. :) Kövessetek minket, mert mi O:DA tesszük magunkat!! :D


Categories:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése