2013. november 27., szerda

Előzetes az iskolaújságból

címke: állapotfrissítés | írta: Varga Virág & Barnabás Helga
„Értékvesztve rohan a világ, gyengét a peremre taszít.”
(Punnany Massif)

A Lehel-letről két kívülálló szemüvegén át

A Lehel-let egy pillanat alatt került be a köztudatba. Egyik napról a másikra találtuk szembe magunkat egyre sokasodó blog-, illetve Facebook-bejegyzéseikkel. A csapat tagjait – kit jobban, kit kevésbé – ismerjük is, ezért felkeltette érdeklődésünket tevékenységük, és gyorsan követőikké váltunk. Mentoruk, Anticsné Szűcs Andrea tanárnő pedig a magyartanárunk, így az ő sokoldalúsága és lelkesedése már ismerős volt számunkra.
A csapattagok annak a 11. C osztálynak a tanulói, amely a legtöbb leheles előtt jól ismert: összetartó közösség hírében állnak, illetve az egyéni teljesítményeket tekintve is kimagaslik nem egy diák közülük. Szorgalmas mikulásaik, krampuszaik, angyalaik minden december elején kiosztják a „szaloncukorba zárt szeretetet”, ugyanis ők üzemeltetik a Szaloncukorküldő Szolgálatot, és ők azok is, akik között megtalálható iskolánk két médiumának (rádió, újság) főszerkesztője.
Ezek is mind azt szimbolizálják, hogy rájuk nem jellemző az évek folyamán kikristályosodó „césség”. Az LVG C osztályai ugyanis hagyományosan reál tantárgyakra szakosodnak, és néha bizony a mérnöki pontosság, a számok világában való megrekedés más tantárgyak, illetve az ezek által elsajátítható értékek háttérbe szorulását, már-már lenézését vonja maga után (akinek nem inge, természetesen ne vegye magára). A Lehel-let tagjai által képviselt fő értékek (szolidaritás, pluralizmus, társadalmiság), és a fogalom, melyre épül a verseny – a DEMOKRÁCIA – nem tanulhatók meg matematikaórán. Nyitottság, sokoldalúság szükséges ahhoz, hogy egy alapvetően reál beállítottságú ember felfedezze ezeket a mindennapokban, és elfogadja, képviselje, sőt időt, energiát nem sajnálva hirdesse...

A folytatást keresd a Lél Krónikái következő számában!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése