2013. november 11., hétfő

Kakaós csiga

címke: recept | írta: Anticsné Sz. Andrea, mentor



Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 tojás
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
6 dkg zsír
ízlés szerint cukor (kb. 10 dkg)
egy csipetnyi só
Töltelék:
15 dkg cukor
15 dkg vaj vagy margarin
ízlés szerint kakaó (csokisnak kell tűnnie! )
Ráönteni:
1 dl tej + 3 vaníliás cukor összeforralva
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben cukorral és egy kicsi liszttel.
A tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd ismét hólyagosra dolgozzuk, addig, hogy az edény falától elváljon. 30 percig ismét kelesztjük és 3 mm vastagra kinyújtjuk.
Ezalatt összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Rákenjük a tésztára, feltekerjük, és kb. 2 cm széles szeletekre elvágjuk. Lapjára téve jól kivajazott tepsibe tesszük. (Ez két tepsiben fér el. A csigák között hagyjunk 1-1 cm helyet!) Hagyjuk még kelni 10-15 percet!
180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Kevés cukros tejjel / meglocsoljuk, és 200 fokos sütőben még kb. 15 percig sütjük.
Hőskereséshez, interjútervezéshez kiváló kísérő.

Categories:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése