2013. november 17., vasárnap

Elkészült az interjú

címke: beszámoló | írta: D. Andris

Az interjú...


A harmadik forduló feladata kapcsán interjút készítettünk a Jászberényi Állat- és Növénykert gondozójával, Hegedűs Laurával.
Laura nénit már rég óta ismerte az egyik csapattagunk. Hosszas megbeszélés után (hiszen sok név felmerült) azért választottuk őt, mivel eddigi életével és munkájával szorosan kapcsolódik a korábban választott témánkhoz, az állatvédelemhez.
Laura néni személyisége nem mindennapi.
Nem ismeri a munkaidő fogalmát, nem ismeri a lehetetlent, ha valakinek segítenie kell. Életfelfogása szerint azért született a földre, hogy az elesett állatokon segítsen. Elgondolkodtunk azon, hogy anyagi áldozatot is képes hozni, hogy saját maga elvárásainak megfeleljen. Mi diákok vagyunk, sokszor nem akarjuk meghallani, mit mondanak a felnőttek. Könnyen mondjuk, "majd én tudom"! Ilyenkor látjuk, milyen fontos a nevelés. Hiszen Laura néni is kisgyerek korában az édesapjától tanulta meg az elesett állatokra való odafigyelés fontosságát. Meghatározó volt a nevelés saját gyermekével kapcsolatban is, hiszen lánya is ezt választotta hivatásául.
Laura néni elmesélte, hogy pályaválasztása előtt több elképzelés is számításba jött. Felmerült, hogy esetleg szakács lesz vagy tanár. Beszélgetésünk során kicsit elmerengett azon, hogy milyen érdekesen tud alakulni az élet, hiszen az állatoknak rendszeresen készíti az ételt, és minden napjában ott van a tanítás és a nevelés is. Ha pedig fáradt, felüdíti, ha süthet egy finom süteményt.
Személyében egy roppant elkötelezett állat- és emberszerető egyéniséget ismertünk meg.




A képekért köszönet Honti Heninek! :)




Categories: ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése